Sonntag, 3. Mai 2015

Kichererbsen / Chickpeas

Warum sollte man Kichererbsen essen?

Schon eine Portion gekochter Kichererbsen (ca. 165g) deckt: 
70% des tägl. Folsäurebedarfs
65% des tägl. Kupferbedarfs
50% des tägl. Ballaststoffbedarfs
25% des tägl. Eisenbedarfs
20% des tägl. Zinkbededarfs

Kichererbsen haben einen niedrigen glykämischen Index (GI) und gemäßigte Kalorienmenge. Sie sind gleichzeitig sehr sättigend und vor allem für Sportler, Vegetarier und Veganer eine super Proteinquelle.


Why should you eat chickpeas?

Already a serving of cooked chickpeas (about 165 g) covers:
70% of the daily Folic acid needs
65% of the daily Copper needs
50% of the daily Fiber needs
25% of the daily Iron needs
20% of the daily Zinc needs

Chickpeas have a low glycemic index (GI) and moderate amount of calories. They are also very filling and especially for athletes, vegetarians and vegans a great source of protein.
In addition, chickpeas have a positive effect on the digestion, they act as antioxidants and have a positive effect on the cardiovascular system.

Quelle:  http://www.zentrum-der-gesundheit.de/kichererbsen.html#ixzz3UTMtjkol


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